<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Свидетели на убийството на Христов: Чухме 4 изстрела. Стреляно е от съседна сграда

08 Януари 2018
0 4832

Поне 3-4 изстрели са чули свидели около столичния бул. "България" към 10 ч., когато е бил прострелян бизнесменът Петър Христов. Районът около улица "Ралевица" е отцепен и в момента следователи правят оглед на местопрестъплението.

 

 

ПОКАЗЕН РАЗСТРЕЛ НА ИЗВЕСТЕН БИЗНЕСМЕН В СОФИЯ

 

Предполага се, че стрелецът е бил в съседна сграда, която е недовършена и все още по нея текат ремонтни дейности. Наоколо има жилищни сгради и офиси, до които не се допускат хора. Много от тях са уплашени от случилото се.

 

Сигналът в СДВР е постъпил в 10,07 часа. Простреляното лице не е било на място, то е било транспортирано в болница от негови близки. Започнали са действия по неговото спасяване в 10:30, за съжаление в 10:49 ч. е починал.

 

"Проверяваме много версии. Всички възможни места, откъдето може да е започнала стрелбата, се проверяват. Не изключваме и версии, свързани с личния му живот". Това каза на извънреден брифинг директорът на СДВР Ивайло Иванов по повод убийството на бизнесмена Петър Христов тази сутрин в столицата. "Най-вероятно бизнесинтереси стоят зад убийството – допълни директорът на националната полиция Христо Терзийски – Имал е разностранни интереси – от строителство до хранително-вкусовата промишленост. Бил е с добра репутация в обществото". 

 

Имал е фирмен автомобил със шофьор, който го е придружавал. За бизнес интересите на лицето, не установяваме да е имал интереси в търговия с високорискови акцизни стоки." "В момента тялото му е във ВМА. Ще му бъде извършена аутопсия. И да знаем дали е избягал стрелецът, няма как да го кажем пред вас", добавиха от полицията.

 

На журналистически въпрос към шефа на полицията Христо Терзийски дали има вероятност Петър Христов да е убит заради това, че е съдействал на МВР за разкриване на престъпление, той отвърна, че и тази версия също се проверява. Той не навлезе в подробности, но според публикации в медиите Христов е оказал на разследващите помощ за разкриването на групата за отвличания "Наглите".

 

Петър Христов е в Съвета на директорите на холдинга "Пропъртис Мениджмънт Груп", който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Холдингът е собственик на "Лактима" ЕАД, известна с производството на айрян "Балкан". Изпълнителен директор на компанията е дъщерята на Христов – Михаела.

 

Петър Христов е смятан за близък до бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщава "Капитал". Цветан Цветанов е депутат именно от листата на ГЕРБ във Велико Търново.

 

Източник: 24chasa.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции