<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как един блок в Перник разби системата на Топлофикация?

11 Януари 2018
0 8832

Цял жилищен блок 5 години ползва парно и топла вода, без да плаща. Случаят е от Перник, а от местната „Топлофикация” са хванали измамата едва сега.

 

 

„Разбрахме при извършване на инвентаризация на нашите абонати”, заяви Любомир Спасов, директор на „Топлофикация”-Перник.

 

По думите му в дружеството е намерена документация, според която в края на 2011 г. строителна фирма е поискала разрешение да се източи мрежата за присъединяване на блока. Оттам нататък няма никакво движение на нови документи – нито сключени договори, нито откриването на партиди, нито съобщение, че блок омер 14 на ул."Найчо Цанов" в центъра на града е присъединен.

 

При инвентаризацията тази година обаче от „Топлофикация” решават да проверят каква е ситуацията с този блок към днешна дата.

 

„Оказа се, че не пускат наши хора в абонатната станция на блока, за да направят проверка. С термокамера отвън установихме, че в блока има отопление”, заяви Спасов.

 

От „Топлофикация” са изкопали дупка, за да прекъснат тръбите към блока. В момента все пак се опитват да сключат сделка с живеещите в сградата, за да им станат абонати. 

 

"Сградата е била присъединена към топлопреносната мрежа от друго дружество, не от "Топлофикация" заради това блокът не е воден като наш абонат", обясни Спасов. 

 

Живущите вече са заявили желание да сключат договори за доставка на топлоенергия, от "Топлофикация" обаче искат обезщетение за времето, през което неправомерно обитателите на сградата са ползвали парно и топла вода.

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции