<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28355" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гришо с блестящ старт в Мелбърн, надви Денис Новак

15 Януари 2018
0 966

Ракета номер 1 на България Григор Димитров започна с блестящ старт участието си на първия за годината турнир от Големия шлем – на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

 

 

Полуфиналистът от миналогодишното издание победи квалификанта Денис Новак (Австрия) с 6:3, 6:2, 6:1 за 1 час и 39 минути.

 

Във втория кръг третият в света българин ще се изправи срещу победителя от мача между квалификантите Елиас Имер (Швеция) и Макензи Макдоналд (САЩ). Поставеният под номер 3 в схемата Димитров нямаше никакви проблеми срещу 226-ия в световната ранглиста, като разликата в класите бе повече от очевидна.

 

Григор не подцени срещата и не допусна колебания в нито един момент, за да си осигури бързо класиране напред. Двубоят ще се запомни и с дебюта на новата екипировка на Димитров, който излезе на корта почти изцяло в розово и даде повод за шеги в социалните мрежи, пише offnews.bg.

 

„Трябваха ми няколко гейма, може би 2-3, за да свикна с играта му (на Новак). Направих ранен пробив, но това не ме успокои, защото знаех, че той е записал 3 победи в квалификациите и нямах представа на какво е способен. С напредването на срещата осъзнах, че ако правя правилните неща, дори да не съм на най-високото си равнище, отново ще имам добри шансове да го победя“, коментира Димитров, цитиран от tennis24.bg
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции