<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28538" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Музей предложи на Белия дом златна тоалетна чиния вместо платно на Ван Гог

26 Януари 2018
0 2106

От музея „Гугенхайм“ отказаха на Белия дом да дадат картина на Ван Гог за президентската резиденция. Вместо нея от музея са предложили на семейство Тръмп златна тоалетна.

 

""

 

От Белия дом са помолили от намиращия се в Ню Йорк музей „Гугенхайм“ да им изпратят временно картината „Пейзаж със сняг“, работа на Ван Гог от 1888 г., изобразяваща мъж и куче, които вървят през полето. Но главният куратор на „Гугенхайм“ Нанси Спектър е отказала молбата. В отговор тя е казала, че Белият дом може да наеме 18-каратова тоалетна чиния – инсталация на художника Маурицио Кателан, пише Вашингтън пост.

 

""

 

ДОНАЛД ТРЪМП ВЛИЗА В БЕЛИЯ ДОМ С ПРОТЕСТИ И СКРОМНА ЦЕРЕМОНИЯ (ВИДЕО)

 

Напълно функциониращата тоалетна, озаглавена „Америка“, бе инсталирана в „Гугенхайм“ през септември 2016 г. Тя бе достъпна за обществена употреба и десетки хиляди хора се възползваха от нея. Но изложбата приключи и Спектър смята, че тоалетната би могла евентуално да обслужва президентството.

 

ВОДЕЩ НА ТОКШОУ РАЗРОШИ КОСАТА НА ДОНАЛД ТРЪМП (ВИДЕО)

 

В писмото си до президентската администрация Спектър пише, че „Америка“ е на разположение и „президентът и първата дама биха могли да проявят интерес към инсталирането ѝ в Белия дом“. „Кателан би искал да я предложи на Белия дом за дългосрочен наем –пише в имейла Спектър. – Творбата, разбира се, е изключително ценна и донякъде крехка, но ние бихме предоставили пълни инструкции за инсталирането и употребата й.“

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции