<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изстреляха у...

Ние сме нещо повече от женски тела, казват моделите на Sports Illustrated (видео)

09 Февруари 2018
0 4791

Специалният брой с бански констюми на американското списание Sports Illustrated излиза след няколко дни и редакцията се е опитала да намери нов подход към съдържанието му. Това е най-популярният брой за годината заради полуголите и понякога чисто голи снимки на известни модели и спортистки. Но тази година той излиза насред продължаващите разкрития за сексуално посегателство над момичета и жени, олицетворени от движението #MeToo.

 

 

 

Отговорният редактор на Sports Illustrated Swimsuit е Ем Джей Дей и нейният екип е съставено изцяло от жени. Те се надяват да покажат жените в броя като активинстки във феминистко движение, а не просто като обекти на сексуално желание. Едно от решенията е да покрият с надписи телата като част от платформата "С нейните думи" (In Her Own Words), в която "целият артистичен и творчески контрол е оставен на тях".

 

"В известен смисъл тук има нещо повече от това да съм гола. Исках да заявя, че не се срамувам от тялото си и вие също не бива се срамувате от своето, независимо на колко години сте", казва 52-годишният модел Павлина Поржискова. "Всички имаме своите истини и искаме да живеем с тях. Искаме да се отнасяме без лъжа към себе си, така че истината остава най-важното нещо."

 

"Беше нещо изключително специално да бъда част от проекта и да мога да се изразя по много първичен и нецензуриран начин", допълва Сейлър Бринкли Кук. "С всичките тези думи, изписани по телата ни и цялото това ново ниво на разкриване… чувствах се секси, но и по-емоционална, а това ми помогна да възприема себе си".

 

Кук е 19-годишната дъщеря на Кристин Бринкли, прочула се през 70-те години на ХХ век с последователната си поява на 3 от заглавните страници на списанието с банските, както и с над 500 други корици на издания и рекорден 25-годишен договор за лице на козметичната марка CoverGirl. Сейлър споделя, че не е казала нищо на 64-годишната си майка, докато не минат фотосесите.

 

 

Източник: Dnevnik.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции