<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28760" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ние сме нещо ...

Прокурорът на Ню Йорк за Харви Уайнстийн: Никога не сме виждали нещо толкова покварено (видео)

13 Февруари 2018
0 3388

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман заяви в понеделник, че широко разпространеният модел на сексуално поведение от страна на продуцента Харви Уайнстийн е бил едни от най-лошите случаи, които eкипът му е разследвал. Никога не сме виждали нещо толкова покварено, казва Шнайдерман пред репортери, един ден след като прокуратурата подаде жалба срещу компанията Харви и брат му Боб. Делото е част от усилията да се гарантира, че ще се сложи край на модела за злоупотреба.

 

 

„Както се твърди в нашата жалба, компанията „Уайнстийн“ многократно е нарушавала закона в Ню Йорк, като не е защитавала служителите си от всепроникващия сексуален тормоз, сплашване и дискриминация“, заяви Шнайдерман.

 

 

Съдебният процес заплашва да осуети обявената продажба за 500 млн. долара на компанията, основана през 2005 г. от братята Уайнстийн. Както съобщава „Лос Анджелис Таймс“, бившата служителка на администрацията на Обама Мария Контреас-Суийт от седмици е в преговори за закупуване на проблемната фирма и създаването на фонд за обезщетяване на предполагаемите жертви на Уайнстийн.

 

УМА ТЪРМАН КЪМ ХАРВИ УЕНСТЕЙН: НЕ ЗАСЛУЖАВАШ БЪРЗА СМЪРТ!

 

„Всяка продажба на компанията „Уайнстийн“ трябва да гарантира, че жертвите ще бъдат компенсирани, служителите ще бъдат защитени занапред и че нито извършителите, нито отговорните лица, ще могат да се обогатят несправедливо. Всеки жител на Ню Йорк има право на работно място без сексуален тормоз, сплашване и дискриминация“обяснява прокурорът на Ню Йорк.

 

Съдебният процес идва след четиримесечно разследване. В жалбата са цитирани няколко примера за предполагаеми нарушения на закона от страна на Уайнстийн, включително: 

словесни заплахи, като случаи, в които е казвал на служители „Ще те убия“ или Ще убия семейството ти“;

използването на женски персонал като „женски екип“, който е трябвало да „придружава Уайнстийн на събития и да улесни неговите сексуални завоевания“;

търсенето на сексуални услуги в замяна на издигане в кариерата в студиото;

изискване шофьорите му да „държат през цялото време наличност от презервативи и инжекции срещу еректилна дисфункция в колата“;

изискването към неговите асистенти да планират график на „персонал за сексуална активност“ – както в работно време, така и след работа.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции