<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29059" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Валери Симеонов за руския патриарх Кирил: "Цигарен митрополит" и "второразрядно ченге"

07 Март 2018
0 5664

Вицепремиерът по икономическите въпроси и демографската политика Валери Симеонов се възмути от "наглото" поведение на руския патриарх Кирил. Той го нарече "цигарен митрополит" и "второразрядно ченге" от КГБ. При посещението си у нас по случай Трети март патриарх Кирил държа назидателен тон на българския президент Румен Радев и изрази публично недоволството си от споменаването и на войните от други народи паднали за свободата на България. Това стана ясно от разпрстранено видео на Руската правослвна църква, от което отговорът на българския президент е изрязан.

 

 

"Патриарх Кирил не е слязъл от небесата, не е слязъл от рая, не е пратеник на Господ бог Исус Христос. Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит. От 1996 г. той има 14 млрд. долара.Тоя хитрец е внесъл за 14 млрд. долара безакцизни цигари и за 4 млрд. долара вино за нуждите на църквата. Тоя има частен самолет. Тоя има вила във Швейцария. На тоя часовникът му е 30 хил. И тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент. Я си представете нашият Неофит да отиде във Русия, да застане срещу Путини и да му каже: "Ало, ти откъде падна. Ти не знаеш ли Кирил и Методий какви са? Какво ще стане с него?", каза Симеонов.

 

Той допълни, че българският патриарх има много по- голямо основание да каже това, защото Путин е направил историческа манипулация с внушението, че българската азбука е византийска и е написана от византийци.

 

"Това духовно лице, когато се споменават жертвите в тези сражения, това да им вадиш костите, да ги хвърля от историята – какъв е тоя", продължи да се възмущава Симеонов. За това според него руският патриарх не е никакъв източноправославен духовник, а е "агент Михайлов от съветското КГБ – доказано".

 

"Значи, второразрядно съветско ченге, да дойде да ми казва, кое е истина и кое не е, извинявайте няма как да стане", заключи вицепремиерът.

 

Източник: Mediapool.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции