<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29133" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън

13 Март 2018
0 338

Американският президент Доналд Тръмп уволни Рекс Тилърсън като държавен секретар. Ще го замести шефът на ЦРУ Майк Помпео.

 

"Майк Помпео, директорът на ЦРУ, ще бъде новият държавен секретар. Той ще върши фантастична работа! Благодаря на Рекс Тилърсън за работата му! Джина Хаспъл ще стане новият директор на ЦРУ и първата жена на този пост. Поздравления на всички!", написа Тръмп в туитър.

 

За уволнение на Рекс Тилърсън се говори още от есента на 2017 г.

През октомври телевизия Ен Би Си обяви, че през миналото лято държавният секретар нарекъл президента "малоумник" и заплашил да подаде оставка след бурна среща в Пентагона. Причината били дълбоки разногласия с държавния глава.

 

Миналата седмица Тръмп обяви, че е приел поканата за среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, но не беше съгласувал решението си с държавния секретар. Самият Тилърсън изрази изненадата си от решението и изтъкна, че "президентът го е взел сам".

 

Тогава дипломат номер 1 на Вашингтон отрече изобщо да е имало такъв случай. В края на ноември Би Би Си съобщи, че Белият дом обмисля Тилърсън да бъде заменен от шефа на ЦРУ Майк Помпео.

 

Източник: Clubz.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции