<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Вътрешният министър поправи премиера: Не до всяка дупка по пътищата ще има полицай

21 Март 2018
0 2148

Вътрешният министър Валентин Радев призна, че не до всяка дупка по пътищата ще има полицай. Това стана малко след като рапортува пред премиера Бойко Борисов, че е разбрал нареждането до всяка дупка да има полицай или чиновник.

 

 

Радев редактира премиерското нареждане до приемливи за капацитета на МВР нива: "Разбира се, че до всяка дупка няма да има полицай, но ние навсякъде, където и досега сме го правили, но сега с по-голяма активност, ще дадем предписания." Той допълни, че МВР е контролен орган и задачата му е да сигнализира регионалното министерство, чиято отговорност е запълването на дупки. Радев каза, че вече се бил разбрал по тези въпроси със строителния министър Николай Нанков. 
 

Ден по-рано премиерът заръча до всяка дупка да има полицай или чиновник, за да бъдат най-бързо изкърпени. "Защото има на места отворени такива ями, които сега, като падне дъждът, не се виждат и ще се пребие човек… Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират", заяви Борисов.
 

По втората част от премиерското разпореждане – кметовете да докладват на МВР шефа дали полицаи посещават селищата им, е започнала работа и вътрешният министър вече провежда такива срещи. Във вторник Радев бе на посещения в Плевен и Ловеч. В исканията на кметовете няма никаква изненада – те желаят повече полицейско присъствие и квартални инспектори, които да са на място и да могат да реагират веднага. Министърът им е обяснил, че това няма как да се случи. Но пък ги е успокоил, че правителството е назначило над 1000 нови полицаи, които трябва да обезпечат т.нар. мобилни групи, т.е. екипи, които да обикалят по места. Така правителството разбира изпълнението на предизборното си обещание "полицай във всяко село". 
 

Третата задача, поставена на Радев от премиера Борисов, бе видеонаблюдението. И тук той даде невъзможен срок за изпълнение – до края на месеца "Където трябва и където може", тоест не навсякъде, да има камери и да са свързани с полицията. Това няма как да стане, се разбра от думите на Радев. По-лошо – ако се случи, т.е. похарчат се милиони за видеонаблюдение, то може да се окаже безполезно, пише segabg.com. 

"По-интересен е въпросът като ги има камерите, какво правим с информацията, тя може ли да дойде централизирано, има ли софтуер, с който да се обработва. Значи, много е важно да платим и за софтуер, който да обработва, да анализира, а не да следят само две или четири, или шест очи вътре", посочи министърът.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции