<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29293" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двама души са убити от терорист при заложническа драма във Франция (видео)

23 Март 2018
0 1634

Кървава драма се разигра в Южна Франция. Въоръжен мъж взе заложници в супермаркет в град Треб. Нападателят е обявил, че е член на ИДИЛ. 

 

Двама души са убити. По информация на “Ройтерс” в момента в магазина са само нападателят и един полицай, а заложниците са били освободени. 

 

Към супермаркета спешно са били изпратени големи полицейски сили – около 140 души. Премиерът Едуар Филип нарече ситуацията “сериозна”. 

 

„В момента специалните служби провеждат операция на място. Ситуацията е много сериозна”, каза Филип. Префектурата пък съобщи, че случаят се разглежда като терористичен акт. Въоръженият нападател е стрелял, след като влязъл в супермаркета около 11.15 ч. сутринта. Очевидец твърди, че викал “Аллах акбар”, влизайки в магазина.

 

Ръководителят на местната жандармерия Жан-Валери Летерман каза, че ситуацията “все още не е стабилизирана”, добавяйки, че “за съжаление очакваме да открием повече жертви”.

 

При друг инцидент в съседен район в Югозападна Франция беше прострелян полицай. Служителят на реда е нападнат в град Каркасон, на около 15 минути път от Треб. Засега не е ясно дали двата случая са свързани.

 

www.vbox7.com/play:ade62dbf01

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции