<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29359" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Собственикът...

Петър Пищалов вини други за смъртта на конете в Осоговска планина (видео)

28 Март 2018
0 5947

Конете вече са под пряк мой контрол, те не са били там случайно, обяви пред журналисти Петър Пищалов, собственик на конете в Осоговска планина. Според него е имало хора, които са знаели още преди около месец къде се намират конете. Преди 10 дни конете са били преместени на сегашното място, където някои от тях са умрели. "Попитайте тези хора, които още преди десет дни са ги преместили, и са ги оставили там да умрат. Тези които са изчакали да умрат и са започнали да пускат тези извратени истории.", твърди Пищалов цитиран от novini.bg.

 

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА БЕДСТВАЩИТЕ КОНЕ СЕ СНИМА С УБИТ ВЪЛК, ПРЕДИЗВИКА НОВА ВЪЛНА ОТ НЕГОДУВАНИЕ

 

 

Как може да си правиш реклама със смъртта и с мъката на животните, как може да не му отнесеш една сламка храна, а да го оставиш това животно да умира, каза Петър Пищалов. По думите му той е в България, защото иска тази държава да върви, а в същото време най-близки хора се опитват да правят подобни неща. Жалко за хората, а в случая – жалко за животните.

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА БЕДСТВАЩИТЕ КОНЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ЕВРОСРЕДСТВА (ВИДЕО)

 

Тези коне ги гледам от толкова време, всяка година умират по един – два коня, всяка година вълците ми изяждат по 20 кончета, всяка година хора убиват животните ми, но какво да направя. Целта е да те унищожат по всякакъв начин и да отидеш в чужбина, защото аз покрай мен съм създал работа на още 100 човека, заяви още Петър Пищалов, цитиран от novini.bg.

 

„Законово право нямах, но имах моралното право да са там, защото там има перфектни условия за тези коне. Тези коне за втора година ги карам, това в момента е лятното пасище, но дори и да са на лятното пасище, за коня няма проблем, той няма да се остави. Конят няма сам да отиде на това място, на което е в момента”, каза Петър Пищалов.

 

По думите му той не е сигнализирал компетентните органи, че е загубил стадото с коне, защото не е имал право животните да бъдат в Осоговска планина. „Аз съм закарал тези коне там, за да имат добри условия за живот. Аз не съм ги закарал тези коне, да гледам как в момента хората се гаврят с тях”, каза Петър Пищалов. Той е прекарал нощта при откритите коне. Към момента има 26 коня живи. Други три коня са починали. „Надявам се да са умрели само тези, а може и да са още повече, защото аз не зная какво е ставало”, каза Пищалов. Според него освен наличните 26 коня, има още животни в планината. Възможно е да има още коне в друго стадо, които не са открити, но скоро ще се появят. Планира се откритите коне да се свалят от планината.
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции