<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Изповедта на една българска камериерка

05 Април 2018
0 3157

"Алчни сте, превърнахте ни в бели робини", пише дългогодишната служителка в сферата на туризма.

 

 

43-годишната камериерка адресира емоционално писмо до работодателите в хотелиерския бранш. Тя признава, че е лъгана хиляди пъти от хотелиерите в Бургаска област и въпреки да знае, че това лято сигурно отново ще бъде измамена, това е единствената й възможност за прехрана.

 

ШВЕДЪТ, КОЙТО ИЗРИТА БРУТАЛНО КАМЕРИЕРКА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ, СЕ РАЗМИНА САМО С ГЛОБА (ВИДЕО)

 

"Написах това писмо, защото съм тотално разочарована от интервютата, на които съм ходила досега и в бъдеще, които ми предстоят. Когато се уговаряш в началото на сезона за работа предложенията са едни, а когато отидеш реалността е съвсем друга", категорична е жената.

 

Жената призовава хотелиерите да пазят човешкия ресурс, защото ако така продължават нещата, скоро няма да има кой да работи за тях, а туристите ще си тръгнат, защото ще бъдат изгонени от некачественото обслужване.

 

ИЗРИТАНАТА В ГЛАВАТА КАМЕРИЕРКА: ЧУЖДЕНЦИТЕ СЕ ДЪРЖАТ СЕ С НАС КАТО С ХОРА ВТОРО КАЧЕСТВО (ВИДЕО)

 

В отговор Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, коментира, че в родния туризъм заплатите са изключително ниски и често се среща неуважение към персонала.

 

„Има липса на кадри и отново тази година туризмът ни ще е в криза,“ добавя Драганов.

 

По думите му единствено чужденците, които идват да работят в България през лятото са със спазени права, защото са с международни документи. Уви, това не е ситуацията за българските работници, които понякога дори не получават заплата.

 

АКО ВДИГАМЕ МНОГО ШУМ ЗА ИНЦИДЕНТА С ИЗРИТАНАТА КАМЕРИЕРКА, МОЖЕЛО ДА ЗАГУБИМ "ГОРДИТЕ СКАНДИНАВЦИ" СПОРЕД ХОТЕЛИЕР

 

Когато с години се държиш неуважително към работниците си е нормално да се насочат към други работодатели, смята Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.

 

"Не е нормално българският работник да се чувства като гастарбайтер в собствената си страна. Работодателите не предпочитат чужда работна ръка, но когато има дефицит на кадри – няма как. Трябва да има увеличение на заплатите", завърши Григорова. 

 

Източник: СЕГА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции