<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29548" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Аржентински полицаи обвиняват мишки за липсващ половин тон марихуана

11 Април 2018
0 2018

Осем полицейски служители заявиха, че мишки са виновни за изчезването на канабиса.  Съдебните експерти обясняват, че гризачите няма как да объркат марихуаната за храна.

 

Канабисът е съхраняван в полицейски склад през последните две години, но от регистрираните 6,000 кг. са открити само 5,460 кг. Къде е останалият половин тон? 

 

Липсата на наркотиците е открита по време на проверка на полицейския склад за задържаните наркотици в град Пилар, на 60 км извън столицата Буенос Айрес.

 

Главният заподозрян е бившият полицейски комисар Хавиер Спесия, който е оставил инвентара на съхраняваните наркотици без подпис при напускането си през месец април миналата година. 

 

Когато на негово място започва работа Емилио Портеро, той бързо открива недостига и незабавно уведомява отдела по вътрешни работи, който се занимава с инспектирането на склада. 

 

Изправени пред съдията, Спесия и трима от подчинените му са едногласни в обяснението за това: по техните думи липсващата марихуана "е изядена от мишки". 

 

Съдебните експерти обаче заявяват, че дори и голям брой от гризачите не могат да се справят с такова огромно количество канабис. 

 

"Ако мишки наистина бяха изяли липсващата марихуана, то тогава щяхме да открием трупове в склада," казва говорител на съдията. 

 

Четиримата обвинени полицейски служители предстои да дадат своите официални показания на 4 май, когато съдията ще се опита да определи дали липсващата марихуана в е резултат на "целесъобразност или небрежност".

 

Заподозреният Спесия също така е изравен пред вътрешно полицейско разследване защо все още не е декларирал отчет за доходите си пред 2017 г. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции