<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29609" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има подобрен...

4 лъжи на Марк Зукърбърг пред Конгреса на САЩ (видео)

16 Април 2018
0 7210

По време на двудневното си свидетелстване пред Конгреса, изпълнителният директор на Фейсбук се сблъска с повече от 600 въпроса. Той избираше думите си внимателно, понякога даваше непълни отговори, и от време на време обещаваше, че ще се консултира с екипа си и ще отговори на по-късен етап. 

 

 

Какви данни притежава Фейсбук? Кой има достъп до тази информация и за какво се използва тя? Какво прави компанията, за да запази личните данни поверителни?

 

Зя някои от въпросите, макар повторени и потретени, все още нямаме ясни отговори. За други пък сме сигурни, че Зукърбърг просто не искаше да споделя истината. Във видеото от 

 

МАРК ЗУКЪРБЪРГ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕД КОНГРЕСА: ИЗЛЪГА ЛИ?

 

Както от The Washington Post пишат, когато става въпрос за споделянето на личните данни с рекламна цел или подобряване на сигурността, трябва да имаме предвид два типа лични данни.

 

Първият вид информация е този, който е създаден от потребителите – снимки и видеа, постове, споделяния, и харесвания – и е предназначен да бъде видян от всички с достъп до техния профил.

 

Вторият вид данни е този, която остава "зад завесите", като информация за местоположението и браузър историята. 

 

Зукърбърг често извърташе отговорите на въпросите свързани със сигурността на Фейсбук. Говорейки за възможността на потребителите да изтеглят информацията от профила им, той разбира се имаше предвид първия вид информация.

 

Истината е, че Фейсбук често използва втория тип данни с рекламни цели. Например, те могат да избират какви реклами да виждате на база вашите раса и политически вярвания.

 

А когато потребители изтеглят своите лични профили, те откриват, че имат достъп единствено до първия вид данни. 

 

ЗУКЪРБЪРГ СЪБИРА ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ, ДОРИ И ДА НЯМАМЕ ПРОФИЛ ВЪВ ФЕЙСБУК (ВИДЕО)

 

На тези, които нямат регистрация във Фейсбук, но искат да спрат споделянето на личните си данни с компанията, се налага въпреки всичко да се регистрират, за да сменят настройките за поверителност.

 

С други думи, светът е голям и Фейсбук дебне навсякъде. 

 

ВЪПРОСЪТ, КОЙТО ОСТАВИ МАРК ЗУКЪРБЪРГ БЕЗ ДУМИ (ВИДЕО)

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции