<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29616" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Бившият шеф на ФБР: американците заслужават да имат Тръмп за президент

16 Април 2018
0 1952

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми даде първото си интервю след като бе уволнен от поста си миналата година от Доналд Тръмп. В интервюто си с ABC News, той представи новата си книга "A Higher Loyalty".

 

Коми твърди, че на президента нищо му няма – нито е в началните фази на деменция, нито пък има проблем със скрупулите –  той просто е лъжец, който несъмнено е попречвал на правосъдието. 

 

"Президентът ни трябва да вдъхва респект и да се придържа към ценностите, които са в основата на нашата държава, най-важната от които е истината. Президент Тръмп не може да се справи с това," коментира Коми. 

 

Часове преди интервюто, Тръмп на своя страна обвини Коми за лъжец. След интервюто екипът на президента публикува известие, в което се споменава, че "единственото нещо по-лошо от спомените за нарушения на Коми е неговата готовност да каже каквото и да е, за да продава книгата си." 

 

ТРЪМП НЕ Е ПЛАНИРАЛ ДА СТАВА ПРЕЗИДЕНТ, ТВЪРДИ НОВА КНИГА С ЕКСПЛОЗИВНИ РАЗКРИТИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ

 

По време на интервюто Коми каза, че президентът се е заобиколил с хора, на които вярва, подобно на мафиотските шефове, които е разследвал по-рано в кариерата си. 

 

"Шефът е доминиращият център на всичко. Стига да му служиш и това, което предлагаш да има интерес за него, лоялността ще се доказва," добави той. А що се отнася до Тръмп, според Коми неговата задача е да опетни всеки един до него. 

 

Дали президент Тръмп трябва да бъде отстранен? "Надявам се, че това няма се случи," каза Коми, "защото така американците ще се разминат много леко с присъдата, която сами са си избрали."

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции