<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъртъв делфи...

Автоджигитът ранил шестима на ралито в Шумен има присъда и е издирван с Интерпол

17 Април 2018
0 9112

Николай Георгиев – пилотът, който се вряза с колата си в публиката на рали "Мемориал Валерий Великов“ в Шумен в неделя и рани шестима души – е издирван от 2008 г., заради влязла в сила 3-годишна ефективна присъда за документна измама, пише mediapool.bg.

 

 

Дори след като самоличността му е засечена от властите, благодарение на "участието му" в ралито, той не бе задържан. Вместо това два дни след инцидента в неделя, той се предава доброволно във вторник, става ясно от прокуратурата.

 

 

Първият път, когато Николай Георгиев е обявен за издирване, е през 23 май 2008 г., когато той е обвинен за документна измама.

 

В края на септември 1999 г. Николай Георгиев заедно със съучастника му Петър Петров се домогват до 79 500 щатски долара, които принадлежат на морско лице.

 

Варненската окръжна прокуратура издава Европейска заповед за ареста му. Оттогава той се издирва и в останалите страни членки на Европейския съюз. 

 

От Интерпол попадат на следите на Георгиев в държавите Англия и Испания, но той успява да се измъкне и двата пъти, въпреки бързата реакция на службите.

 

ПОЯВИ СЕ ВИДЕО ОТ ИНЦИДЕНТА, В КОЙТО РАЛИ АВТОМОБИЛЪТ СЕ ВРЯЗВА В ПУБЛИКАТА В ШУМЕН (ВИДЕО)

 

Първо неговите следи се появяват в Северен Лондон, когато на 1 октомври 2007 г. той открива банкова сметка на собственото си име. През нея той извършва три превода до своя сметка в България: 5450 британски лири на 23 октомври, 5400 лири на 23 ноември, и 7000 лири на 26 ноември същата година. Тъй като Георгиев не може да покаже трудов договор, от където идват доходите му, банката налага запор на сумата. 

 

По-късно в началото на октомври 2008 г. Интерпол – Мадрид уведомява българските власти, че лице с отпечатъците на Георгиев е засечен в испанската столица. Той използва псевдонима Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 г. в Прищина, Югославия. 

 

РАЛИ КОЛА СЕ ВРЯЗА В ПУБЛИКАТА, ИМА РАНЕНИ

 

След като дирите му изчезват, той се появява на ралито в Шумен, където причинява катастрофа, която ранява шестима души. След инцидента се образува ново дело срещу Георгиев – този път за нанесена телесна повреда на повече от едно лице. 

 

Така 10-годишното неуспешно издирване на 45-годишния мъж достига щастлива развръзка, когато най-накрая той се предава доброволно в областната дирекция “Съдебна охрана“ във Варна този вторник.

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции