<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29646" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Автоджигитът...

Десислава Иванчева: Това е клопка, парите бяха оставени ей така на заден багажник

18 Април 2018
0 11156

Вчера кметицата на на столичния район ”Младост” Десислава Иванчева беше зрелищно задържана по подозрение за получаване на подкуп в особено голям размер – 70 хил. евро. Иванчева и заместничката и бяха държани с белезници над 5 часа на централно кръстовище в София, докато разследващите брояха банкноти на асфалта.

 

"За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 имаме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи имаше, 9 коли”, заяви Десислава Иванчева, докато беше изведена с полиция от сградата на Спортната палата. Малко по-рано Палата напусна и нейната заместничка Биляна Петрова, която след ареста получи хипертоничен пристъп и се наложи на място да бъде извикана линейка.

 

Адвокат Ирен Савова, която представлява зам.-кметицата на "Младост" Биляна Петрова, съобщи, че автомобилът, в който се твърди, че са намерени парите, е бил служебен и е ползван от много хора. Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. "Московска" пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена.

 

"В колата имало много кашони, които били пълни с боклуци. И как уцелиха и е бил изваден точно кашонът с парите. Цялата акция бе прекалено показна, което е напълно излишно. Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо", допълни адвокатката. В тъмните часове на денонощието процесуално – следствените действия продължиха в сградата на Министерството на спорта. Ръководителите на новата Антикорупционна комисия и Специализираната прокуратура – Пламен Георгиев и Иван Гешев, ще оповестят подробности около обвиненията по-късно в сряда, пише mediapool.bg.

 

В подкрепа на Иванчева ще се проведе протест пред сградата на БТА. В агенцията малко по-късно ще има пресконференция на Сдружение "Зелен Младост" на тема застрояването на зелените площи в столицата. Иванчева, изненадващо бе избрана за кмет на ”Младост” през 2016 г., благодарение на кампанията ѝ срещу застрояването на зелени площи. Във Фейсбук страницата на Иванчева е публикуван текст от името на ръководството на район Младост, в който се пита случайно ли е задържането й ден преди пресконференцията. От районната администрация определят ареста й като "скалъпен поръчков сценарий, поради многото интереси на крупни инвеститори и олигарси, които не можаха да осъществят целите си".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции