<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Протести в Армения: момче блокира улица с играчките си

03 Май 2018
0 2759

Снимка е направена по време на мирни протести случващи се в столицата на Армения, Ереван, където десетки хиляди жители блокираха улиците и танцуваха, за да изразят желанието си Никола Панишян да бъде избран за новия министър председател на държавата, както пише CNN

 

 

Момчето на снимката е разперило ръце, доволно, че е успяло да участва в протестите с колекцията си от цветни коли. 

 

 

""

 

Милена Погосова, която уловява момента, споделя пред CNN, "Той беше много добър и ми каза, че е сложил колите на улицата, защото и възрастните около него правили същото." 

 

Тя разказва, че около 30 души и 5 коли са блокирали мост близо до мястото на протеста, където е заснета снимката. Протестиращите също са блокирали главни улици, включително тази до Министерството на отбраната.

 

""

 

"Мисля, че 96% от улиците на Ереван са блокирани от протестиращите в момента, някои са предимно затворени от коли," споделя Марина Гаспарян, друга жителка на столицата, която се е включила в протеста. Тя добявя, че голяма част от протестиращите си комуникират през приложението за съобщения Telegram.

 

Въпреки голямото струпване на хора, повечето местни хора са с добри намерения и някои дори носят със себе си ягоди и вода, които щедро споделят с останалите.

 

""

 

На 8 май предстои ново гласуване в парламента.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции