<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30061" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кой допуска полицаи да работят със стари документи? (видео)

12 Май 2018
0 12661

Преди два дни в социалните мрежи се разпространи видео, което показва как пътни полицаи правят проверки с изтекли служебни карти.

 

Сигналът е подаден от Михаил Душев, който в профила си във Facebook публикува видео. Спират го полицаи, той иска картите им, оказват се с изтекла през 2016 година валидност. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев се усъмни в достоверността на заснетото видео.

 

 

„Аз не се заяждам, а си търся правата. Неочаквано за мен този клип придоби такава популярност”, каза Михаил Душев. След проверката не му е съставен акт, пише NOVA. „Става въпрос за непознаване на нормативната уредба. В случая няма никакво нарушение. Тези холограмни стикери са контролни и не валидират картата”, обясни Галентин Грозев, председател на синдиката Алианс “Сигурност” към МВР.

 

„Всичко е свързано с проблема за недофинансирането на МВР и с постоянните опити на държавата да реорганизира социалния пакет и материалното обезпечаване на ведомството. След поредица от протести миналата година правителството отпусна средства и се платиха пари за униформи. Тези карти трябваше да следват развитието на длъжностите и на класификатора на длъжностите в МВР. Промените в закона са толкова чести, че наредбите не могат да догонят промените в НС. До голяма степен смятам, че това е проблемът”, коментира Грозев.

 

www.vbox7.com/play:e9d6076f82

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции