<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30357" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицаи хванаха пиян шофьор, тръгнал да кара деца на екскурзия

01 Юни 2018
0 5596

Пиян шофьор е бил хванат малко преди да подкара ученици на екскурзия. Той е трябвало да вози ученици от Златоград на екскурзия, но е бил засечен от полицаи. 
 

 

Тестът, направен на водача, показал положителна проба, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от директора на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.
 

 

Пробата на дрегера на 48-годишния шофьор от Стара Загора е отчела 1,27 промила. „Важното е, че е предотвратено превозването на децата от него. Ще бъде взето отношение по Закона за пътищата, като в момента колегите от РУ-Златоград продължават работа по случая“, коментира старши комисар Димов.

Шофьорът е управлявал автобуса от Стара Загора в ранните часове тази сутрин до Златоград, от където е трябвало да вземе ученици от ОУ „Васил Левски“ и да отпътуват на екскурзия до Банско. С него пътувал и представител на туроператорската фирма, обслужвала организираната екскурзия на ученици от 3-и и 4-и клас.
 

 

Автобусите са били два, като бройката на децата до 4-ти клас е била над 35, заедно с родители и ученици, а шофьорите на фирмата били трима. „Предварително бяхме уведомили полицията за екскурзията и рано тази сутрин около 7.30 ч. полицейски наряд е направил проверка и установил отклонения в нормите на единия от шофьорите. Децата в момента са в центъра на града и изчакват транспортната фирма, както и туроператорската, да режат проблема и да потеглят на двудневната екскурзия в Банско“, коментира директорът на школото Нина Пашова.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции