<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30464" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кметът на Трън блъснал случайно детето с джипа си

08 Юни 2018
0 7045

Катастрофата, при която бившият кмет на Трън Станислав Николов блъсна с джипа си 6-годишен първокласник край училището в града, е станала случайно, което изключва небрежност. Той не е могъл и не е бил длъжен да предвиди последиците.

 

 

Това гласят мотивите на съдия Михаил Алексов от Трънския районен съд, който оправда Николов за причиняване на катастрофа при непредпазливост, след която Ивайло Стоянов е с половин черен дроб и без далак. Николов бе оправдан миналия месец, а присъдата се прие тежко от семейството на Ивайло. На 13 ноември 2015 г. около 7,50 ч отивал към училището заедно с майка си, която е учителка. Преди кръстовището до училище “Гео Милев” Анита Гълъбова се сетила, че е забравила чанта с учебници вкъщи. Казала на сина си да я изчака на тротоара, докато се върне, пише 24 часа.

 

Според обвинението момчето опитало да мине зад училищен автобус, когато било пометено от задницата на джипа “Фолксваген Туарег” на кмета, който също возел своя син до училището.

 

"Пострадалото момче не е било в автобуса, а зад него и Николов е нямало как да го забележи и да предвиди, че е там, за да възникне негово задължение като шофьор да съобрази, че до пътното платно има дете. На мястото е имало и знак, предупреждаващ от внезапна поява на деца", пише съдия Алексов. И казва, че този знак (А19) е от категорията на предупредителните.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции