<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Директор на г...

Арогантният лекар от Самоков, разследван и от "Медицински одит"

19 Юни 2018
0 14641

Скъпи приятели, в поредица от репортажи ви показахме лекарските пропуски на д-р Румен Бончев. Той постави грешна диагноза на човек и така му причини излишно страдание и болка.

 

Близки на пострадалия разказаха, че човекът е паднал и счупил тазобедрена кост, а лекарят е смятал, че травмата е в областта на коляното.

 

Доктор Бончев се държа изключително арогантно и не пожела да признае нито вината си, нито поиска извинение.

 

Извинение за случилото се поднесе управителката на МБАЛ "Самоков" д-р Красимира Ковачева.

 

Ева Веселинова се срещна и с д-р Константин Гърневски, директор на дирекция "Медицински одит", за да го попита какво ще се случи по този случай.

 

"Има една забавена и недостатъчна диагностика по отношение на основното и водещо страдание т.е. счупване на шийката на тазобедрената кост", каза д-р Гърневски и добави, че това е сериозен пропуск на медицинското лице.

 

Проверката е установила и други нарушения, свързани с правата на пациента. След нея е започнато административно наказателно производство, което ще завърши с връчване на актове.

 

Оказва се, че "Медицински одит" открива грешки, а Лекарският съюз никога не наказва колегите си. Така някой лекари като Румен Бончев остават с впечатлението, че могат да продължават лошите си практики с години.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции