<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30658" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пороят в София отнесе и регистрационни номера на коли

19 Юни 2018
0 1217

Столичани издирват регистрационните номера на автомобилите си във фейсбук група след вчерашния проливен дъжд в София, съобщи Дарик радио. След като попаднал на много публикации на хора, сблъскали се с този проблем, един от членовете на групата “I see you KAT – София” решил да организира столичаните да пуснат информация за изгубени и намерени табели. Някои хора успяха да издирят регистрационните номера на колите си, но други нямаха този късмет.

 

 

От МВР обясниха, че за да се вземат нови табели е нужно да бъде издадена служебна бележка, след което да отидат в „Пътна полиция”.

 

Проливен дъжд се изсипа снощи в столицата, като по изчисления на синоптиците в различните райони на София са паднали между 23 и 46 литра на квадратен метър дъжд при средна месечна норма за юни от 75 литра на квадратен метър. Заради дъжда улици заприличаха на реки, а екипите на пожарната са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини.

 

В социалните мрежи се появиха множество снимки, които онагледиха ситуацията в столицата по време на и след пороя. Впечатление направиха и автомобилите, чиито регистрационни номера бяха изпаднали някъде по пътя. Между хората, които се оплакваха от затрудненията заради проливния дъжд и онези, които проявиха ирония в ситуацията и отбелязаха, че столицата се е превърнала в подобие на аквапарк, имаше и шофьори, които издирваха табелите на колите си в социалната мрежа.

 

Един от членовете на популярната фейсбук група „I see you KAT-София” Васил Бакалов решил да публикува пост, под който всички потърпевши да публикуват информация за изгубени и намерени регистрационни табели. Някои хора успяха да намерят изгубените си номера, но други нямаха този късмет. "Създадох този пост, тъй като след голямата буря имаше много постове на хора, които са изгубили регистрационните си табели и такива, които са открили чужди табели. Реших да систематизирам информацията на едно място, за да е по-лесно на хората. Вече има доста хора, които откриха изгубените табели по този начин", каза инициаторът на идеята в социалната мрежа.

 

Станислав Славов „Национална полиция” обясни какво трябва да направи всеки от потърпевшите шофьори. "Първото, което той трябва да направи, е да се обади в съответното районно управление и да заяви липсата на тази табела. След като той заяви липсата на табелата, съответно на него му се издава служебна бележка и след това той трябва да се отправи към пунктовете на "Пътна полиция", към така наречените канали и да си вземе нова регистрационна табела, за да може да възстанови движението на своя автомобил", посочи Славов пред Дарик.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции