<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Московски таксиджия ужили исландци със 700 евро сметка

19 Юни 2018
0 1709

Московски таксиджия докара исландски туристи от летището на руската столица до центъра за 50 000 рубли, съобщиха руските медии. Сумата се равнява на около 700 евро.

 

 

Двамата туристи, пристигнали за световното първенство по футбол, били потресени от цената, но я платили, разказа един от пострадалите – Херман Гудмундсон, пред изданието The Village.

 

“Като излязохме от летището и пристигнахме до квартирата, ни треснаха сума от 50 хиляди рубли. Нормално ли е това? Не спорихме с таксиджията. Ако трябва да съм честен, просто искахме да стигнем по-бързо и не знаехме тарифата. После ни разказаха за реалната цена и се разстроихме. Пихме водка „Белуга“, после бира и ни поолекна”, казва Гудмундсон.

 

По-рано фен от Саудитска Арабия плати за такси 30 000 вместо 3000 рубли. А едно от московските заведения край стадион „Лужники“ е направило меню на английски език, в което цените са два пъти по-високи, отколкото в рускоезичното.

 

По думите на руски тв водещ, в първия ден на мондиала, 14 юни, таксиджиите в центъра на Москва обяснявали на пристигащите фенове, че апаратите показват не в рубли, а в евро.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции