<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицай, шофирал с 3.92 промила, се размина с условна присъда

26 Юни 2018
0 4958

Полицай от Хасково, хванат да шофира с 3.92 промила алкохол в кръвта, бе осъден условно, съобщи местното издание haskovo.net.

 

Орлин Георгиев, началник група в сектор “Криминална полиция” в Хасково, бе осъден условно на 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Освен това той е лишен от право да управлява МПС за срок от година и 9 месеца.

 

Орлин Георгиев бе спипан зад волана на Ситроена си на 19 ноември миналата година, а дрегерът показа 3.39 промила алкохол в кръвта. По-късно назначеното изследване е установило наличие на 3.92 промила.

 

Наказанието бе наложено от съдия Пламен Георгиев, председател на Районния съд в Хасково. По-рано друг съдебен състав отказа да одобри споразумение с прокуратурата, което предвиждаше също 6 месеца условно.

 

Съдията обясни в залата, че съдебният процес е проведен като съкратено производство, при което подсъдимият признава вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. При такова производство съдът е дължен да наложи наказание, по-ниско от предвидения минимум в закона. Предвид са взети и добрите характеристични данни на полицая и чистото му съдебно минало.

 

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Хасковския окръжен съд.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции