<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30892" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп изкушавал Франция да напусне ЕС

30 Юни 2018
0 5335

„Защо не напуснеш Европейския съюз“ – такъв въпрос е отправил американският президент Доналд Тръмп към френския си колега Еманюел Макрон, предаде Washington Post.

 

Думите са били изречени на среща между двамата във Вашингтон през април. В замяна на „Фрекзит“ Тръмп предложил на Макрон търговско споразумение между двете държави с по-изгодни условия, отколкото в рамките на Европейския съюз. Подробности за предложението не се съобщават.

 

Белият дом до момента отказва коментар на информацията, изнесена от източници, присъствали на срещата между двамата държавни глави. 
 

Френският президент също отказа да коментира пряко съобщенията за отправеното му от Тръмп предложение, но намекна, че отговорът му е бил отрицателен.
 

„Нещата, казани зад затворени врати, трябва да си останат зад затворени врати. Не е добра идея да се повтарят“, заяви Макрон, цитиран от изданието Politico. „Но знаете ангажиментите, които съм направил пред Европа. Смятам, че те са достатъчни да си представите реакцията ми“, допълни той.
 

По-рано Тръмп отново разкритикува ЕС. „Обичам страните от Европейския съюз, но той е създаден, за да се възползва от САЩ. Няма да допуснем това“, заяви президентът по време на реч в щата Северна Дакота.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции