<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31019" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Отровената с “Новичок“ британка почина

09 Юли 2018
0 2112

Жената, която бе отровена с нервнопаралитично вещество “Новичок“ в английския град Еймсбъри е починала, съобщи Скотланд Ярд.

 

"Следователите са започнали да разследват случай на убийство, след като жената, които е влязла в контакт с нервнопаралитично вещество “Новичок” в Еймсбъри, почина в болница тази вечер, понеделник, 8 юли", се казва в съобщението на разследващите.

 

Полицията обяви, че починалата е 44-годишната Дон Стърджис от Дарингтън. Няма информация за състоянието на нейния приятел, който също бе отровен. На 4 юли двама британци бяха заразени с “Новичок“, след като са имали досег със заразен предмет. Антитерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента в югозападния английски град Еймсбъри съвместно с полицията в графство Уилтшър. 45-годишен мъж и приятелката му, на 44 години, бяха намерени в критично състояние, след като са били изложени на действието на "Новичок", пише mediapool.bg.

 

 Детективи продължават да се опитват да установят източника на заразата. Полицията следи състоянието на хората, които са имали контакт с двойката. До момента никой друг не е проявил същите симптоми на отравяне. Една от версиите е, че “Новичок“-ът може да е бил в запечатан съд, изоставен след нападението през март срещу бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции