<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Гърция разби мрежа за контрабанда на българско оръжие

21 Юли 2018
0 4846

Мрежа за нелегален внос на българско оръжие разбиха гръцките власти на остров Крит, съобщи в. 24 часа. Ченгетата са изумени от голямото количество разнообразен боен арсенал. Арестувани са седем гърци досега.

 

Още през март на ГКПП Промахон митничари попаднали на находка, която ги отвела до цяла мрежа за нелегален трафик на оръжие. В камион, превозващ от България детски храни и играчки, те открили 20 барабанни и газови пистолети и ножове.

 

Насочили се към возилото, тъй като шофьорът показал притеснение. Той е грък и веднага бил арестуван, а тирът – конфискуван.

 

Било предприето незабавно разследване от отдела за борба с организираната престъпност. Така органите на реда стигнали до получателя на “детските храни”, който се оказал на остров Крит. Полицаи под прикритие се представили за клиенти.

 

Тарторът е собственик на магазини за ловни принадлежности. В интернет той предлагал богат асортимент – от пистолети до електропалки. Обслужването на клиентите ставало по каталог. Всяка поръчка на желаещите да стрелят се изпълнявала.

 

Бързото снабдяване с липсващи на склад пистолети навело разследващите, че снабдителят е в съседна страна. Полицаи под прикрите направили фиктивни поръчки от различни места в Гърция и разкрили, че има специални куриери, които доставят оръжието на клиентите.

 

Проследена била цялата мрежа на нелегалния трафик. По време на следствието изтекла информация, че повечето оръжие се внася с контейнери с двойно дъно от България. Сега се търсят производителят и търговецът от българска страна, като гърците не изключват версията, че България може да е част от транзитен път на международен оръжеен канал.

 

Източник: 24 часа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции