<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31261" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Босия след 40 дни глад: Сам съм, заграден от маса без лице

22 Юли 2018
0 11088

Гладната стачка на Николай Колев-Босия срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки добива все по-драматични измерения. Свидетелство за това е разказът от първо лице на бившия служител на НСО Николай Марков, който е посетил Босия в дома му.

 

Ето думите, които Марков е чул от протестиращия поет:

 

"Помни: Сам съм! Заграден от тълпа! Маса, която няма собствено лице. Лица, които са недъгави извън масата. Превръщането на тълпата в общество е съмнителен процес. Сложен. Всеки се съмнява във всеки – повечето се пречупват пред укритите си лични страхове, другите се огъват и остават единици: Семето! Те са следващата цел на тълпата, която ще направи и невъзможното да ги прегази. Но те знаят пътищата, защото са преминали със светлинна скорост през бариерата на масовото съзнание."

 

 

На 12 юни Босия обяви в блога си, че спира да се храни в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Оттогава досега – повече от месец, състоянието му се влошава драстично. Дори и личното посещение на председателя на парламента Цвета Караянчева и вътрешния министър Валентин Радев не успя да убеди Босия да прекрати физическото си самоунищожение преди условията му да бъдат изпълнени.

 

По-рано днес Станислав Иванов – председател на временната парламентарна комисия, която трябва да вземе мерки, за да спре дисидентът гладната си стачка, обяви пред Нова телевизия, че дълго време не е разполагал с конкретика какво точно да проверява. Той допълни, че от придружавали Николай Колев хора на последното събрание все пак комисията е получила конкретни сигнали, които са били изпратени до главния прокурор и министъра на транспорта. Станислав Иванов обясни, че са били изведени общо 8 сигнала.

 

Той изрази категорична увереност, че специално при изпитите за книжка, корупция вече няма как да има.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции