<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31273" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Месут Йозил напуска националния отбор на Германия заради “расизъм“

23 Юли 2018
0 11772

Плеймейкърът на германския националнен отбор и "Арсенал" Месут Йозил обяви, че няма да играе повече за националния отбор на страната, обвинявайки местната футболна федерация в “расизъм“ и “неуважение“.

 

 

Конкретната причина са критиките на федерацията след снимката на футболиста с турския президент Реджеп Ердоган. Йозил обяви решението си в социалните мрежи. Месут Йозил стана световен шампион през 2014 г. и играе за Германия от 2009 г. Той има 92 мача и 23 гола за първия отбор. Халфът обясни, че отношението, което е срещнал в родината си след снимката с турския президент Реджеп Ердоган, е повлияло на решението му. "Снимката с Ердоган не беше акт на политика или на агитация, а просто на уважение към човек, който заема висок пост.

 

Той е президент на родината на моите родители. Моята професия е футболист, а не политик, така че срещата ни нямаше отношение към това", обясни Йозил. Футболистът казва, че отношението, което е срещнал заради снимката от Германския футболен съюз (DFB), както и от други хора в Германия, го кара да не иска повече да играе за отбора. Германската федерацията разкритикува играчите, които се снимаха с Ердоган. Имаше и критика към Ердоган, че използва футболисти за политическа агитация преди изборите.

 

"Мисля, че това, което постигнах от 2009 г. е много бързо забравено. Хора с расистки убеждения не трябва да работят в най-големите футболни федерации, особено в страни, където има играчи от фамилии на имигранти", казва Йозил.

 

Той допълва, че до момента е носел екипа на Германия с гордост и вълнение, но сега вече не е така.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции