<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31301" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Софийските паяци ще вдигат коли денонощно от август

25 Юли 2018
0 7888

София въвежда нощен служебен абонамент за паркиране. Той ще влезе в сила още през август, ако на 26 юли СОС приеме промените в наредбата за организацията на движението.

 

Засега право да си купят нощно паркомясто ще имат само обекти в синята зона. То ще струва 650 лв. на месец, колкото е цената и през деня.

 

“Нощният абонамент ще важи от 19,30 ч, когато приключва работното време на синята зона. Ще е валиден и през уикендите. Контролът ще се осъществява от паяци, които ще работят през нощта.

 

Запитвания от хотели и заведения, които искат да ползват паркоместа и през нощта, са поводът за новото платено паркиране. Освен това има случаи на нерегламентирани паркинги през нощта особено пред заведения, които събират неправомерно пари от хората”, обясни пред “24 часа” общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, който е сред вносителите на промените.

 

Ако има интерес, е възможно същият регламент да се въведе и за зелената зона впоследствие.

 

456 места са запазени като служебен абонамент в синята зона за през деня, което било не повече от 5% от всички места за паркиране, уточни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност. След промените контролът над паркирането вечер ще се прави от 2 дежурни екипа, с паяците ще има и общински полицаи. “И сега имаме дежурен екип, който отговаря основно на сигнали за нарушители, паркирали върху места за хора с увреждания. В зависимост от броя на желаещите да ползват нощен служебен абонамент ще определим и нужните екипи за контрол. Важно е да се знае, че ползвателят на съответното платено паркомясто трябва да подаде сигнал, че някой е паркирал на него без право”, обясни Милова.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции