<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31337" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 85 жертви и на...

Незаконното строителство е сред причините за трагедията в Гърция

26 Юли 2018
0 9712

Основна вина за унищожителния пожар в курорта Мати край Атина имат незаконните строежи, които няколко правителства на Гърция поред не са премахнали. Това заяви гръцките министър на отбраната Панос Каменос в интервю, предаде БНР.

 

Днес Каменос бе посрещнат днес с негодувание от пострадалите от пожарите жители на Мати.

 

Пред министъра на отбраната хората обвиниха правителството дори в "безотговорност". Според тях причината за смъртта на толкова хора е липсата на план за евакуация. Пострадалите казаха, че голяма грешка от страна на властите е било нареждането да се спасяват в морето, когато спасителната фрегата не може да доближи пристанището в Рафина.

 

"Удавиха се малки деца и възрастни хора, които не могат да плуват – защо не помислихте за това", запитаха хората от Мати.

 

Министърът на отбраната даде отговор в интервю за медиите. Той подчерта, че основна вина имат незаконните строежи, които предишните правителства не са премахнали.

 

На това мнение са и техническите експерти, които установиха, че много от къщите и вилите са без разрешение за строеж. Не са спазени основни изисквания от разпоредбите за противопожарна защита. Прокуратурата разследва причините за пожара.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции