<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31660" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Батки помита...

Билетът София-Пловдив трябвало да струва 7 лева?!

31 Август 2018
0 16433

Скъпи приятели, след наш репортаж Столична община прекрати договора с компанията "Витоша експрес" за линията София-Пловдив, избран превозвач още няма, а десетки пътници останаха без превоз на Централна автогара в София.

 

НАКАЗВАТ ВИТОША ЕКСПРЕС ЗАРАДИ ЗАВИШЕНАТА ЦЕНА НА АВТОБУСНИТЕ БИЛЕТИ СОФИЯ-ПЛОВДИВ. ПРАВИМ НОВА ПРОВЕРКА!

 

Хората, които са имали закупен билет за линията, която фирмата вече не обслужва, си получиха обратно парите.

 

 

Основният мотив за прекратения договор е, че "Витоша експрес" трябвало да превозва пътниците срещу цена на билета от близо 7 лева – 6.96 лева, а вместо това цената била двойно по-висока – 14 лева.

 

ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ ЦЕНАТА НА АВТОБУСНИТЕ БИЛЕТИ СОФИЯ-ПЛОВДИВ 7 ЛЕВА?

 

 

Увеличението е направено под форма на "такса обслужване" – това означава, че в автобусите по линията пътниците получават допълнителни екстри като напитки и закуски, както и допълнителен багаж. Но такива не се предлагат.

 

 

Таксата се "прилага" близо двайсет години. През юни заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев съобщи, че ще глобят фирмата за това нарушение с 800 лева, а ако продължи, ще развалят договора.

 

 

На 29 юли Столична община eдностранно, с едномесечно предизвестие, прекрати договора с фирмата, а друг превозвач все още няма избран. Очаква се това да стане по-късно през септември. Предизвестието на "Витоша експрес" изтече, а една от най-натоварените линии, за която имаше автобуси на всеки час от Централна автогара, не се обслужва.

 

 

Управителят на "Витоша експрес" Тихомир Асенов не вижда извършени нарушения на договора за превоз на пътници от София до Пловдив. По БНР той заяви, че е необяснимо защо е нужно "да се правят такива показни акции, да се пращат екипи на ДАИ на двете автогари – в София и в Пловдив, да се съставят актове". Според него фактът, че в договора е била фиксирана определена цена не пречи фирмата да продава билета на по-висока.

 

 

Управителят твърди още, че от фирмата са изразили готовност да превозват пътниците в тази ситуация, за да не се получава "социално напрежение" и неколкостотин души да останат без транспорт.

 

 

Иван Николов, шеф на дирекция "Транспорт" в Столичната община, потвърди, че договорът е прекратен "заради констатирано системно неизпълнение на поетите от фирмата задължения и конкретно заради неспазването на договорената продажна цена за билет".

 

Източник: Clubz.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции