<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ЕК предлага терористично съдържание да се сваля от интернет до час

12 Септември 2018
0 1056

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер обяви новите правила за премахването на терористично съдържание от интернет в рамките на един час в речта си за състоянието на Съюза през 2018 година. “Европейците с основание очакват Съюзът да осигури тяхната безопасност. Ето защо Комисията предлага нови правила за премахването на терористично съдържание от интернет в рамките на един час — критичният период, през който се нанасят най-големите щети“, заяви в речта си Юнкер.

 

Терористичното съдържание е най-вредно в първите часове след появяването си онлайн поради бързината, с която се разпространява, твърдят от ЕК. Само през януари 2018 г. в мрежата са били разпространени близо 700 нови пропагандни материала на "Ислямска държава”. Всички интернет платформи, които желаят да предлагат услугите си в Европейския съюз, ще трябва да се съобразяват с ясни правила за предотвратяване на злоупотреби с техните услуги с цел разпространение на терористично съдържание. Освен това ще бъдат въведени надеждни предпазни механизми за закрила на свободата на словото в интернет, с които ще се гарантира, че се премахва единствено терористично съдържание.

 

Юнкер говори пред евродепутатите в рамките на последната си реч за състоянието на Европейския съюз като председател на комисията. Той заяви, че е нужно Европа, която вече е преодоляла икономическата криза, да обедини военните и икономическите си сили, за да се превърне в сила, с която всеки се съобразява. ЕК ще предложи до края на годината подход за укрепването на еврото на световната сцена, каза още Юнкер. ЕК ще предложи също въпроси от икономиката и външната политика да могат да бъдат решавани с квалифицирано мнозинство. "Уважаваме решението на Великобритания да излезе от съюза ни, но дълбоко съжаляваме за него.

 

Също така искаме от британското правителство да разбере, че ако някой напусне Съюза, той не може да остане на същото привилегировано положение. Ако напуснеш Съюза, вече не си част от единния му пазар“, каза още Юнкер.

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции