<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31859" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стотици граждани се събраха на протест пред парламента

16 Септември 2018
0 13035

Протест се провежда пред Народното събрание в столицата. Протестът започна в 12 часа. Той е организиран от българите в чужбина в социалните мрежи. Инициатори на протеста са живеещият в Лондон Емил Русанов, собственик на сайта "Будилник", Росен Миленов и Светослав Козлуджов. 

Какви са основните им искания – те настояват за незабавно оттегляне на всички партии, незабавна промяна на политическата система, но в същото време искат парламентът да продължи да работи, за да може да се излъчи нов кабинет, определен от гражданите.

 

В района е засилено полицейското присъствие. Още вчера от МВР увериха, че във връзка със заявения протест в центъра на София в неделя и съвпадането му с още няколко публични мероприятия, е създадена  организация за спокойното им протичане.

 

Засилено е полицейското присъствие, за да не се създава напрежение и да няма провокации. Осигурено е достатъчно полицейско присъствие, за да не се допуска нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Възможни са временни спирания или пренасочване на движението при необходимост. Целта е да не се пречи на очаквания засилен трафик заради предстоящия първи учебен ден и завръщането на голям брой автомобили в столицата. Осигурен е достатъчен полицейски състав, който да гарантира мирното протичане на протестните действия и спазването на обществения ред.

 

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции