<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32137" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията разследва различни версии за убийството на Виктория Маринова, нападението станало, докато правела джогинг

07 Октомври 2018
0 28834

Полицията работи по всички версии за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе. Това включва и мотиви, свързвани с професионалната и реализация и с личния и живот, заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, цитиран от dir.bg.

 

 

Сигнал за откритото тяло на младата жена, административен ръководител на телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14,18 часа вчера от гражданин. По думите на заместник-директора на полицията в града Илиян Енчев, тялото е намерено в обрасла с растителност зона, на крайбрежната алея до тенис кортовете. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата – черен ластик за коса, както и маратонката и.

 

Георги Георгиев добави, че вече са извършени огледи и претърсвания. Иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически – на мобилни устройства. Прави се всичко възможно да се намерят и липсващи вещи.

 

Окръжният прокурор на Русе поясни, че Националният институт по криминалистика и криминология в момента изследва веществените доказателства, открити на място. В кратки срокове се очакват заключения от тях. "По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", каза още Георгиев.

 

Главен инспектор Николай Кожухаров, началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе, каза, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на Виктория Маринова, да отпадне на по-късен етап от разследването.

 

Според публикация на Русе Медиа, убийството на журналистката станало, докато правела джогинг. От сайта припомнят, че според първоначалната информация 30-годишната жена е била жестоко бита, изнасилена и задушена. Все още няма заподозрян по случая.

 

От там посочват, че районът на кея в Русе е популярно място за тичане за много от гражданите. Отново по неофициална информация, до 12:00 часа в събота жертвата е била на кафе с членовете на бизнес клуб „BNI Prista”, след което споделила, че отива да тренира за днешния крос в резервата „Сребърна“.

 

Източници: Dir.bg и Русе Медиа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции