<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32153" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Виртуозът Ара Маликян: Българската народна музика е изумителна

08 Октомври 2018
0 461

Виртуозният цигулар Ара Маликян сподели, че намира българската народна музика за изумителна и изключително вдъхновяваща.

 

 

"Обожавам българската народна музика, тя е изключително сложна. Народната музика е едно от най-сложните и комплексни неща. А вашата е изумителна и вдъхновяваща. Една от мечтите ми е някой ден да свиря българска народна музика", казва прочутият музикант в интервю няколко седмици преди концерта си в София.

 

Поради големия интерес, организаторите от BG Sound Stage пускат допълнителни билети за концерта му на 1 ноември в зала 1 на НДК. Второто гостуване у нас е част от световното му турне, наречено "Невероятното пътешествие на една цигулка".

 

Ливанец по рождение, с арменска кръв и испанско местожителство, космополитът Ара Маликян пътува и се вдъхновява от музиката на различни народи, стилове и епохи. Преплита класиката с рока, фламенкото с народни ритми – арабски, арменски, руски. Непрекъснато открива и експериментира.

 

"Цигулката е може би най-близкият до сърцето звук. Звукът от струните е много близък до ритъма на сърцето. А начинът, по който звучи цигулката е много подобен на плача", казва той.

 

"Изкуството е единственият начин да се разбираме, да можем да се чуваме и да приемем различията си", добавя още цигуларят.

 

А как неговата музика обединява българската публика ще чуем на 1 ноември в зала 1 на НДК. Билетите за събитието са в продажба.

 

Източник: impressio.dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции