<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32284" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Борисов поиска "Джи Пи Груп" да излезе от всички държавни и европейски проекти

12 Октомври 2018
2 4686

"Възложих на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес "Джи Пи Груп" да се извади от проектите с държавно и европейско финансиране." Това обяви премиерът Бойко Борисов днес пред журналисти в Асеновград.

 

 

 

 

Министър-председателят изтъкна, че винаги е държал фирмите да работят качествено и в срок.

 

 

 

"Джи Пи Груп" в момента е във вихъра на два скандала. Веднъж с ремонта на центъра на София, чието изпълнение стана повод за множество обществени критики. Втори път – заради разследването на сайта "Биволь" за машинации с европроекти.

 

 

Заради сигнал за унищожаване на доказателства по тези случаи бяха арестувани журналистът от изданието Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биро. По-късно прокуратурата образува дело и наложи запор върху преводи за 14 млн. евро към фирмата, която се свързва с директора на "Лукойл България" Валентин Златев, макар той да отрича това.

 

 

"Всеки, който е заподозрян и тече разследване – да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността", каза още Борисов.

 

 

 

"В момента "Джи Пи Груп участват в проект по трансграничното сътрудничество за изграждане на пътя от Кърджали до новия граничен пункт до Рудозем. Този договор не може да бъде прекратен", посочи председателят на пътната агенция Светослав Глосов. По думите му, ще има допълнителна проверка на фирмата – на две други нейни участия в изграждането на инфраструктурни обекти.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции