<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32300" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Холандия обяви, че води кибервойна с Русия

15 Октомври 2018
0 2339

Холандският министър на отбраната Анк Бейлевелд обяви, че страната й е в информационна война с Русия. Това се случва след предотвратяването на руска харкерска атака през април месец.

 

 

 

 

В началото на октомври холандското разузнаване съобщи, че през април е експулсирало четирима руски агенти. Те подготвяли кибератака срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) в Хага.

 

 

 

"Станалото е наистина опасно, коментира Бейлевелд. На въпрос дали сегашното положение между Холандия и Русия би могло да се определи като кибервойна, тя отговори: "Да, така е".

 

 

Москва отрече да е имала намерения за хакване на ОЗХО, а експулсирането на четиримата руснаци се дължало на недоразумение.

 

 

Опитът за хакване е станал в момент, когато организацията е разследвала отравянето във Великобритания на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, което според Лондон е извършено от агенти от руското военно разузнаване. Москва категорично отрече да е замесена.

 

 

Организацията също е разследвала твърдение за химическа атака в сирийския град Дума, която западняците приписват на подкрепяните от Русия сирийски правителствени сили.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции