<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32366" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп заяви, че има "естествен инстинкт за наука", що се отнася до глобалното затопляне

17 Октомври 2018
0 1960

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза в интервю пред Асошиейтед Прес, че притежава "естествен инстинкт за наука", който му помага за разбирането на глобалното затопляне и му позволява да вижда отвъд политическите пристрастия.

 

 

 

В интервюто, публикувано в сряда, държавният глава отново потвърди убеждението си, че климатът се променя, но упорства за това, че той се променя постоянно в различни посоки и показателите ту се подобряват, ту се влошават. Tръмп също каза, че учените не са единодушни по темата дали глобалното затопляне е причинено от човешката дейност, макар повечето да вярват, че е така.

 

 

"Имате учени от двете страни на спора. Моят чичо беше велик професор в Масачузетския технологичен институт дълги години. Д-р Джон Тръмп. И аз не съм говорил с него по тази тема, но имам естествен инстинкт за наука", каза президентът.

""

 

По-рано тази година ООН публикува доклад, според който световната температура ще се покачи с 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните нива до 2030 г. Това ще увеличи риска от екстремни суши, наводнения и недостиг на храна за милиони хора.

 

 

Доналд Тръмп допълни още, че е загрижен за околната среда. "Всичко, което искам, е чистота. Чистотата е много важна – вода, въздух. Искам абсолютно кристална вода и най-чистия въздух на планетата. Това е много важно за мен".

 

""

 

Но той добави, че не е склонен да предприеме стъпки в тази насока, ако те ще забавят американската икономика. "Няма да жертвам икономиката на нашата страна за нещо, за което никой не е сигурен", добави Тръмп.

 

 

Източник: Политико

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции