<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32403" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата ще протестира пускането на Иванчева и Петрова под домашен арест

19 Октомври 2018
0 1202

Специализираната прокуратура ще протестира пускането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест. Временно отстраненият кмет на столичния район „Младост” и заместничката й са подсъдими за взимане на подкуп в особено големи размери от строителния предприемач Александър Ваклин.

След вчерашното съдебно заседание, на което бяха разпитани всички свидетели от община „Младост”, съдът прецени, че при излизане от ареста двете обвиняеми вече не могат да повлияят на показанията им.

 

 
Така съдия Иво Хинов им наложи по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Според прокуратурата обаче Иванчева и Петрова можели да влияят и на останалите свидетели по делото, а в съдебна зала не били посочени факти и доказателства, които да разколебаят повдигнатите им обвинения.
 

До момента нито един от разпитаните свидетели обаче не заяви в зала да е чувал за каквото и да е искане на подкуп от страна на кметицата на „Младост”. Основният свидетел – строителният предприемач Александър Ваклин – пък каза, че Иванчева никога не му е искала пари лично, а разговорите за искания му подкуп ставали само чрез посредник.

 

 
До произнасянето на втората инстанция Иванчева и Петрова остават в столичния арест.
 

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции