<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Протест на три квартала ще блокира входни артерии на София днес

21 Октомври 2018
0 6667

Жителите на Горубляне, Казичене, Панчарево и Кокаляне излизат на протест в неделя на 21 октомври т. г. от 17 часа. Очаква се те да затворят възлови пътни артерии.

 

 

 

 

Горубляне ще блокира кръстовището на бул. Цариградско шосе при улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев", Казичене прави пътна блокода на  Околовръстния път, а Панчарево и Кокаляне затварят "Самоковско шосе", съобщиха организаторите на протеста.

Недоволните обвиняват Столична община в дискриминация на нискоетажните квартали за сметка на панелните жилищни комплекси.

 

 

Собствениците на панелни апартаменти плащали два пъти по-ниски данъци за смет от тези в нови блокове. Живеещите в блокове ползвали междублоковите пространства без да плащат за тях. Столична община отделяла по 8 млн. лв. всяка година за облагородяване и ремонт, а в същото време няма пари да се направи канализация в четирите квартала, където преобладават къщи. Това са само част от дългия списък на причините, изброени от протестиращите жители.

 

 

Те са гневни и от това, че токът гаснел като дискотека. Смятат се за ощетени и от липсата на ТЕЦ за тях, въпреки, че през земите им минава трасето на тръбите. Гневни са и за липсата на адекватен транспорт съобразен с  жителите в тези квартали.

 

 

Горубляне протестира и в края на септември под надслов "Долу ръцете от земите на нашите деди". Хората там се обявиха против изграждането на парк, в който попадат честни терени.

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции