<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32429" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Майките на деца с увреждания излизат на протест с искане за оставката на Валери Симеонов

22 Октомври 2018
0 4992

Майките на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради скандалното му изказване, че са "кресливи жени, които спекулират с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на пек и дъжд тези уж болни деца". Началният час на протестът, организиран във Фейсбук, е 12:30 часа.

 

Към събитието в социалната мрежа са се присъединили хиляди. "Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна", пишат организаторите на демонстрацията. Освен в София, протести ще има във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон. Валери Симеонов каза, че думите му са извадени от контекста и не вижда основание за искането им.

 

Министър-председателят Бойко Борисов от своя стана се извини за думите на Симеонов от името на правителството, но отказа да коментира вариант за оставката му. Той заяви, че се разграничава от изказването и го е яд. Премиерът допълни, че всички трябва да си мерят приказките.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции