<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32925" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пожарът в Калифорния изпепели къщите на Джерард Бътлър и Майли Сайръс

13 Ноември 2018
0 1352

Актьорът Джерард Бътлър и певицата Майли Сайръс изгубиха домовете си в пламъците, които бушуват от дни в Калифорния. Много холивудски звезди бяха принудени да изоставят разкошните си имения в Малибу и да търсят убежище от опустошителното бедствие, което вилнее и на север, и на юг в щата.

 

 

„Върнах се в къщата си в Малибу след евакуацията”, пише Джерард Бътлър в инстаграм и пусна снимка на овъгления си дом.

 

Сърцераздирателни времена в Калифорния”, написа Бътлър

 

„Вдъхновен съм от куража, духа и саможертвата на пожарникарите. Благодаря”, допълва актьорът.

 

""

 

„Щастливка съм. Животните ми и любовта на моя живот са на сигурно място, това е всичко, което в момента има значение”, сподели в туитър Майли Сайръс.

 31 са вече жертвите на най-смъртоносните пожари в историята на Калифорния, а над 230 души са изчезнали. На север Camp Fire унищожи 6700 сгради в най-засегнатия град Парадайз и уби 29 души. На юг Woоlsey Fire доведе до гибелта на 2-ма души и до евакуацията на 250 000 жители на Вентура и Лос Анджелис, както и на вилите по плажовете на Малибу.

 

Близо до Лос Анджелис гори и трети пожар – Hill Fire,

 

но се смята, че той по-лесно ще бъде поставен под контрол.

 

Лейди Гага имала късмет и къщата ѝ оцеляла, въпреки че се намира в силно опустошен район на Малибу. Певицате е била евакуирана заедно с други свои знаменити колеги като Уил Смит, Пиърс Броснан, Алиса Милано, Орландо Блум, Марк Хамил и Шер.

 

""

"Това е улицата ми преди 2 часа", написа в туитър Орландо Блум.

 

Звездното семейство Ким Кардашиян и Кание Уест имали само час, за да се изнесат с трите си деца

 

 Въпреки първоначални информации, че къщата им за 20 млн. долара е изгоряла, това не се оказало истина.

„Бог е добър. Моля се само всички хора да са на сигурно място”, написа Ким в туитър.

 

""

 

 Режисьорът Гилермо дел Торо въздъхнал с облекчение, като видял къщата си цяла. Причината е най-вече, че вътре съхранява колекцията си от 700 фантастични филми и филми на ужасите.  Затова пък имението на певеца Робин Тикъл за $ 2,4 млн. изгоряло до основи. Приятелката му пусна снимка на развалините в инстаграм и написа „Къщата ни си отиде” заедно с плачещо човече. Изпепелен е и майчиният дом на топмоделите Джиджи и Бела Хадид.

 Актьорът Чарли Шийн пък потърси помощ в социалните мрежи, за да бъдат намерени родителите му, от които нямал вест след избухването на огъня. „Ако някой ги е виждал, моля, уведомете ме”, написа актьорът в туитър.

”Добре сме”, обади се малко по-късно бащата на Чарли, актьорът Мартин Шийн. Той помоли децата си да престанат да се тревожат за него и съпругата му Джанет.

 

До основи изгоря филмовото градче „Уестърн таун”

 

изградено през 1927 г. Там са снимани десетки кинопродукции, включително новите серии на НВО „Уестуърлд”.

 

За денонощие пожарът в Южна Калифорния е удвоил размерите си. Сега всички в района се молят вятърът да утихне. Президентът Доналд Тръмп обяви извънредно положение в Калифорния, за да бъдат мобилизирани федерални фондове в борбата със стихията. Пожарникарски синдикати заявиха, че най-малко 39 огнеборци са загубили домовете си, докато са се опитвали да спасят хиляди други от пожарите в Калифорния.

 

Синът на Мел Гибсън: „Домът ни изгоря!”

 

""

Голямата къща на семейство Гибсън в Малибу също е пострадала от пожара. Синът на Мел Гибсън Майло допреди няколко седмици беше в България заради снимките на филма The Outpost. Той и останалите от актьорския състав, сред които Александър Алексиев, много се сприятелили и си направили общ чат. В него Майло написал, че домът му е изгорял от огнената стихия.

 

Източник: "24 часа"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции