<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32935" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Столична община купува стари дизелови автобуси за маршрута до Витоша

14 Ноември 2018
0 987

 

Въпреки че призовава софиянци да слязат от колите и подготвя ограничения за дизеловите автомобили с цел намаляване на замърсяването на въздуха, Столична община е подписала договoр за доставка на десет 7-годишни дизелови автобуса. Машините с марка Mercedes ще струват над 2 млн. лв. и според пост в социалните мрежи на столичния кмет Йорданка Фандъкова „ще обслужват линиите до Витоша“.

 

Обществената поръчка за употребяваните автобуси бе пусната в средата на август като документи е изпратил само един кандидат – кърджалийската фирма „Бускар“, която е свързана с бившия общински съветник от ДПС в Кърджали Адем Юсеин Мехмед. Именно с „Бускар“ е сключеният на 8 ноември договор за доставка на 10-те употребявани дизелови автобуса. Моделът им е Mercedez-Benz Intouro Me и са произведени във Франция – 7 от тях през 2011, а 3 през 2012 г. 

 

Гаранцията им е една година, а „Столичен автотранспорт“ трябва да изплати сумата по договора 30 дни след доставката на превозните средства. От своя страна фирмата трябва да достави возилата до 45 дни след подписването на договора.

„10-те автобуса за Витоша са "Мерцедес" като заради планинския терен са с ръчна скоростна кутия, дизелов двигател и екостандарт ЕВРО5. Освен това автобусите са полутуристически и с багажници, което позволява по-лесното пренасяне на ски, шейни и др. С тях ще бъдат заменени 27-годишни автобуси, които в момента обслужват линиите“, се похвали Фандъкова. 

 

Източник: Еconomic.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции