<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Американец падна жертва на индийско племе

21 Ноември 2018
0 7372

Mъже от индийско племе, въоръжени с лъкове и стрели, убиха американски турист, който незаконно се осмелил да отиде на обитавания от тях остров, съобщи полицията от Андаманските острови в Индия. Там контактът с коренно население е забранен за защита на техния начин на живот.

 

27-годишният Джон Чау бил обграден и убит от племенни бойци, които яростно са защитавали островния си рай на Андаманско море.

 

""

 

Чау платил на местни рибари да го отведат до остров Северен Сентинел, обитаван от само около 150 души местно население. Целта му е била да научи местните на християнство. Върху Чау се стоварила градушка от стрели веднага щом стъпил на острова.

 

„Той е бил атакуван със стрели, но продължавал да върви. Рибарите видели как бойците от племето слагат въже на врата му и влачат тялото му. Те се уплашили и избягали, но се върнали на следващата сутрин, за да намерят тялото на морския бряг“, разказва източникът.

 

""

 

Местната полиция информира, че седем рибари са арестувани за това, че са улеснили посещението на американеца на забранения остров. Мъжът е бил убит в събота, случаят се разследва.

 

Консулът на САЩ в Ченай, столицата на южния щат Тамил Наду, е бил наясно с докладите относно американец, който отишъл на острова, но говорителката Катлийн Хоси отказва да коментира по-подробно.

 

 

Източник: "Дейли Мейл"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции