<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33472" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Свързана с Цветан Василев офшорка трябва да върне 125 млн. евро на КТБ

06 Декември 2018
0 1005

Софийският градски съд осъди свързаната с Цветан Василев люксембургска офшорка V2 Invetment Sarl да върне 125 млн. евро непогасени заеми на КТБ.

 

 

 

 

Решението на градските магистрати е от 3 декември и е публикувано на сайта на СГС. Делото е образувано по иск на синдиците на обявената в несъстоятелност банка Кристи Маринова и Ангел Донов.

 

 

Кредитите са били отпуснати от КТБ на няколко български компании, като накрая средствата стигат до компанията V2 Invetment Sarl, базирана в Люксембург, която купува Българската телекомуникационна компания.

 

 

"Средствата са вложени в покупката на акциите на БТК АД , но обратно към банката, нито едно от дружествата в групата не е извършило погашения на получените средства нито директно, нито под формата на връщане на заемните суми. Следователно с изплащане средствата от което и да е от дружеството от групата, през които те са преминали, следва да се приеме, че задълженията към КТБ за възстановяване на средствата се изпълняват", пише в решението на Софийския градски съд. 

 

 

V2 Invetment Sarl се е опитала да оспори част от задълженията, като е претендирала, че за 85 млн. евро е изтекла погасителната давност.

 

 

Решението на софийските градски магистрати може да се обжалва в двуседмичен срок от съобщаването пред Софийския апелативен съд.

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции