<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33649" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Комисията за корупцията е новата Държавна сигурност, смята адвокат

12 Декември 2018
0 429

Николай Хаджигенов е адвокат по наказателни дела и граждански активист. Той обяви, че Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е новата Държавна сигурност.

 

„Още когато промениха закона и антикорупция орган – от комисията „Кушлев“ го превърнаха в КПКОНПИ, аз обявих, че това е новата Държавна сигурност (ДС). Стана дума, че Данаил Кирилов по една нелепа случайност е председател на правната комисия в парламента. Той всъщност не е нормотворец, а убиец на правото. Това е пример за пореден път, че милиционерите трябва да си седят в кокошарника. Те нямат право в правото, защото не са юристи. Не може, когато някой е оправдан и обявен за невиновен, друг да отиде и да му събира имуществото, след като очевидно той не е извършил престъпление. Това са абсурдни неща и лошото е, че стават все по-зловещи всеки Божи ден.

 

""

 

Още в първия мандат ГЕРБ, следейки нормотворческата им политика, обявиха, че вървим с бързи стъпки към Северна Корея. А сега това какво е? Имаме си Държавна сигурност, имаме си палачи и е крайно време вече да ги наричаме с истинските им имена. Затова Данаил Кирилов е убиец на правото, КОМПИР са ДС начело с главния си "компир", Специализираната прокуратура я ползват като палач на правителството, което пък лежи на Борисов. Зад всички тези органи има хора, които бъркат всичките тези бози. А те убиват собствения си народ. Затова аз вече ще ги наричам с имената им”, обясни Хаджигенов пред „Клуб Z”.

 

„ГЕРБ са еднолична диктатура на Бойко Борисов, те са режим. Това, което правят, е да придадат формална законност на диктатурата. Да припомним, че всички действия на Ердоган и Путин са законни, всички актове на Ким са законни. Това прави в момента Борисов с лакеите си като Данаил Кирилов и нормотворци в кавички”, допълни той.

 

Адвокатът не пропусна да коментира и делото за пране на 1 млрд. лева от семейство Баневи?

 

„Подлагам на категорично съмнение всичко казано от зам. главния прокурор Иван Гешев. Нужно е просто да си грамотен, знае се в целия свят, че швейцарците не предоставят информация на никого. Ако трябва да мисля, нещо, което рядко правят специализираната прокуратура и Гешев, е, че са намерени доказателства за 1 млрд. лв., разбивайки къщата на Баневи. Сто процента съм сигурен, че швейцарците нищо не са дали, няма и да дадат, защото всяко искане за банкова информация минава през съда. А както виждате, когато Цацаров поиска информация за Христо Бисеров, още прокуратурата им отказа, защото не е престъпление по швейцарския закон. Това беше такава откровена кретения, че не достигна до съда.

 

А сега да не гледаме делото "Иванчева-Петрова", да не гледаме корупцията в прокуратурата и затова Баневи ги разнасят и са удобна жертва, защото никой никъде не ги понася. Цапардосаха ги вероятно по решение на политически стратези в прокуратурата, за да съберат общественото доволство, защото никой не ги харесва. Но това е свинщина. Когато цапардосаха Цветан Василев, тогава казах, че очевидно не е бял ангел, но начинът, по който го отнесе, е показателен. Той беше олигарх, банкер на годината, чудо на чудесата, а те за три дни го убиха за нечий кеф и защото отказа да им даде това, което искаха. Представете си, щом правят такова нещо с олигарх от неговия калибър, какво става с обикновените хора. Все едно сте подредили кукли пред валяк с идеята да го спрат. А делото за Баневи ще се провали”, категоричен е Хаджигенов.

 

 „Затова си създадоха този спецсъд, защото всичките тия простотии не минават и през селски съд. Създадоха си техен съд в кавички, защото това не е съд, а подигравка с правото. Така държат Иванчева и Петрова и ги правят на маймуни”, допълни той.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции