<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Заснеха леде...

Иванчева и Петрова излизат от ареста утре без електронни гривни за наблюдение (видео)

21 Декември 2018
0 4665

Началникът на Областната служба "Изпълнение на наказанията" – София уведоми с писмо председателя на Специализирания наказателен съд, че към настоящия момент съществува техническа невъзможност за прилагане на мониторинг с електронни гривни по отношение на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, които са с наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

 

В определението си от 19 декември съдия Иво Хинов, който за трети път постановява освобождаването на тримата, записа, че Иванчева, Петрова и Дюлгеров може да напуснат ареста, но домашният им арест трябва да се контролира с гривни. Той обаче отложи изпълнението на решението си с три дни.

 

Системата за електронно наблюдение, която трябва да бъде внедрена по проект "Модернизиране на пенитенциарната система в България", финансиран по Оперативна програма "Добро управление", все още не е пусната в реална експлоатация с въвеждане на реални правонарушители в нея, тъй като в момента се реализират допълнителни поддейности, пряко свързани с внедряването на Системата за електронно наблюдение, пише в писмото си началникът на Областната служба "Изпълнение на наказанията".

 

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров трябва да излязат от ареста утре в 12 часа. Дали това ще се случи обаче не е ясно.

 

 

Иванчева и Петрова ще бъдат под домашен арест поне четири дни, тоест за Коледа, допълва Медиапул. След изтичането им апелативният спецсъд трябва да вземе окончателно решение за мярката им. Ако съдиите от втората инстанция се разбързат, това може да стане най-рано следващия петък. Иначе имат 7-дневен срок за решение, т.е. то може да бъде поставено и след празниците.

 

 

Досега съдия Хинов на два пъти разпореждаше освобождаването им от ареста, но апелативният съд отменяше решенията му. При второто освобождаване съдията постанови то да влезе в сила незабавно. Втората инстанция обаче го спря и след това отмени решението му изцяло. На Иванчева, Петрова и Дюлгеров няма да бъдат поставяни електронни гривни за наблюдение, въпреки че съдията постанови това да бъде направено.

 

Източници: dir.bg и Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции