<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новият трень...

Изчезна частен самолет с нов играч на Кардиф на борда (ВИДЕО)

22 Януари 2019
0 1182

Самолет, пътуващ от Нант към Кардиф е изчезнал от радарите на въздушното движение в Англия. Предполага се, че на борда на летателният апартат е бил новото попълнение на Кардиф Емилиано Сала.

 

Аржентинецът премина в тима от Висшата лига в събота, като за правата му бяха платени 15 млн. паунда на Нант.

 

""

 

Аеропланът е изчезнал от радарите около 23:30 часа българско време в понеделник вечерта. Последното му засечено местоположение е било около малкия остров Гърнси. Местната полиция потвърди, че от тогава няма информация за него.

 

Малкият самолет с рекордно скъпата покупка на Кардиф Емилиано Сала на борда, за който се предполага, че се е разбил, е изгубил връзка с граничните власти на Англия на около 700 метра надморска височина. Местните власти са потвърдили, че от летателния апарат е получено искане за разрешение за кацане, докато той е бил на около 1500 метра. След като го е получил, е започнало снижаване, но след това нещо се е случило.

 

На борда на самолета е имало само двама души – Сала и пилотът.

 

""

 

 

Друга информация пък гласи, че на борда на частния самолет е имало трима души, а не двама, както първоначално беше обявено. Това са Сала, пилотът и още един придружител на аржентинския футболист по пътя към Уелс.

 

Нападателят се прибра вчера в Нант, за да се сбогува с вече бившите си съотборници и да си вземе вещите.  Аржентинецът е бързал да се прибере в Кардиф, за да се включи в тренировката на тима във вторник сутрин.

 

""

 

Веднага след изчезването на полета бреговата охрана на Франция и Великобритания е започнала спасителна операция, която обаче е била спряна заради лошите атмосферни условия.

 

Емилиано Сала вкара 12 гола в 19 мача за Нант до момента през сезона.

 

Собственикът на Кардиф Сити Мехмет Далман направи първи коментар, след като стана ясно, че новото попълнение на клуба Емилиано Сала вероятно е бил на борда на самолет, изчезнал снощи по време на полет от Нант към уелската столица.

 

""

 

“Изключително сме разтревожени заради Емилиано Сала и новините относно изчезналия снощи самолет над Ла Манша. Очакваме потвърждение, за да можем да кажем нещо повече, касаещо ситуацията”, гласи официалното обръщение на Далман, разпространено от медиите в Уелс.

 

""

 

В същото време бившият клуб на Емилиано Сала – Нант отложи двубоя си от турнира за Купата на Франция срещу ФК Ентенте, който трябваше да се играе в сряда.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции